Siirry sisältöön

PRH: Toimimme yritysten ja yhteisöjen hyväksi

Neuvomme ja koulutamme asiakkaitamme. Tarjoamme tietoa yrityksistä, yhteisöistä ja aineettomista oikeuksista.

Neuvonta

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) tarjoaa yleisneuvontaa patentti-, tavaramerkki- ja mallioikeusasioissa ja opastaa sopivan IPR-suojamuodon valinnassa.

Kerromme myös, miten yritys voi hyödyntää kansainvälisiä, alueellisia tai kansallisia hakujärjestelmiä varmistaakseen oikeutensa aineettomaan omaisuuteensa ulkomailla.

Tieto-, tutkimus- ja koulutuspalvelut

Neuvonnan lisäksi IPR-tietopalvelumme ovat käytettävissä sähköisesti ympäri vuorokauden. Niiden kautta saa nopeasti tietoa jo kehitetyistä teknisistä ratkaisuista, rekisteröidyistä tavaramerkeistä ja suojatusta muotoilusta sekä niiden kehittäjistä ja oikeuksien omistajista (keksijöistä ja yrityksistä) maailmanlaajuisesti.

Käyttämällä PRH:n tutkimuspalveluita yritykset voivat täydentää omia taustaselvityksiään. Asiantuntijan avulla voidaan esimerkiksi selvittää

  • onko yrityksen kehittämä tekninen ratkaisu uusi ja onko se patentoitavissa 
  • seurata kilpailijoiden patentointia
  • tutkia, onko olemassa patentteja, jotka voisivat haitata yrityksen tuotteen kaupallista hyödyntämistä.

PRH:n järjestää myös IPR-aiheisia kv. seminaareja, koulutuksia, kursseja ja muita tapahtumia.

Hyödyt yritykselle

Kun yritys kartoittaa mahdollisuudet ja käynnistämällä suojaustoimet ennen tuotteiden esittelyä tai toiminnan aloittamista kohdemaassa, se voi mm. 

  • välttää omien oikeuksiensa menetykset
  • varmistaa vapautensa toimia kohdemaassa ja 
  • pienentää riskiä loukata muiden teollisoikeuksia.

Yritys voi myös selvittää etukäteen, mitä oikeuksia sen kilpailijat ovat hakeneet ja rekisteröineet, milloin ja missä maissa tai maantieteellisellä alueella. 

Lisäksi yritykset voivat seurata yleistä alan kehitystä ja löytää uusia potentiaalisia yhteistyökumppaneita.

Yrityksen kansainvälistymistä sekä ulkomaisen yrityksen etabloitumista Suomeen tukevat palvelumme löytyvät täältä.

Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) päätehtäviin kuuluvat yritysten, säätiöiden ja yhdistysten rekisteröiminen, tilintarkastusvalvonta sekä patenttien, hyödyllisyysmallien, tavaramerkkien ja mallioikeuksien tutkiminen ja myöntäminen. PRH tukee yritysten kansainvälistymistä ja kansainvälistä toimintaa tarjoamalla tietoa, välineitä, verkostoja ja neuvontaa IPR-oikeuksien, erityisesti patenttien, tavaramerkkien ja mallioikeuksien, hakemiseen eri maihin.