Siirry sisältöön

Finnpartnership: Liikekumppanuudella kohti parempaa maailmaa

Finnpartnership edistää liiketoimintaa ja kumppanuuksia, joilla pyritään tuottamaan myönteisiä kehitysvaikutuksia kohdemaahan. 

Finnpartnership on vuonna 2006 käynnistynyt ulkoministeriön alainen liikekumppanuusohjelma, jota hallinnoi valtion kehitysrahoituslaitos Finnfund. Finnpartnership auttaa synnyttämään pitkäaikaista ja kehitysvaikutuksia luovaa liiketoimintaa suomalaisten ja kehitysmaissa toimivien yritysten ja organisaatioiden välille.

Finnpartnershipin tarjoamat palvelut ovat ilmaisia. Palvelut on tarkoitettu kaikkien eri alojen toimijoille, jotka suunnittelevat tai kehittävät liiketoimintaa kehitysmaissa.

Finnpartnershipin tarjoamat palvelut ovat:

  • Liikekumppanuustuki – rahallista tukea hankkeen alkuvaiheen selvityksiin, henkilökunnan koulutukseen sekä pilotointiin kansainvälisen järjestön kanssa. Kansalaisjärjestöt ja oppilaitokset voivat saada tukea yrityshankkeiden tukitoimintoihin. Liikekumppanuustukea voivat hakea Suomeen rekisteröityneet tai suomalaisomisteiset yritykset ja muut organisaatiot. Tuen enimmäismäärä on 400 000 euroa ja se kattaa yrityksen koosta ja kohdemaasta riippuen 30–85 % kustannuksista.
  • Liikekumppanuuksien identifiointi- eli Matchmaking-palvelu – kehitysmaiden yrityksille, jotka etsivät suomalaista liikekumppania ja suomalaisyrityksille, jotka haluavat ottaa yhteyttä kehitysmaatoimijoihin. Kaikkien palveluun rekisteröityneiden kehitysmaatoimijoiden tiedot löytyvät Finnpartnershipin verkkosivujen Matchmaking-tietokannasta.

Uusia liikekumppanuuksia luodaan myös kehittyvissä maissa järjestettävissä Doing Business with Finland –seminaareissa, jotka tarjoavat suomalaisyrityksille erinomaisen tilaisuuden tavata paikallisia yrityksiä ja toimijoita.

  • Neuvontapalvelut – Finnpartnership järjestää kuukausittain hakemustyöpajoja, joissa opitaan arvioimaan oman projektin soveltuvuus liikekumppanuustukirahoitukseen sekä tekemään liikekumppanuustukihakemus. Verkkosivuillaan Finnpartnership tarjoaa mm. maa- ja toimialakohtaista tietoa sekä tietoa kehitysmaatuonnista. Finnpartnershipin uutiskirje tarjoaa ajankohtaista tietoa kehittyvien markkinoiden mahdollisuuksista. Finnpartnershipin puoleen voi kääntyä kehitysmaihin suuntautuvaan liiketoimintaan liittyvissä kysymyksissä.

Ota yhteyttä

fp (at) finnpartnership.fi

+358 (0)9 348 434

 

Kuva: Gina Figuiera