Siirry sisältöön

Työkalut viennin ja kansainvälistymisen eri vaiheisiin

Tutustu Team Finland -verkoston tarjoamiin digitaalisiin palvelukanaviin. Näiden työkalujen avulla yrityksenne löytää helpommin yhteistyömahdollisuudet ja saa apua kohdemarkkinoiden parempaan haltuunottoon.

Tietoa
digipalveluista

Yhteydenottopyyntö

Team Finland -toimijat Business Finland, Finnvera Oyj, ELY-keskukset (ml. Yritys-Suomi -puhelinpalvelu ja Yrittäjän talousapuneuvonta), TE-toimistot ja ulkoministeriö voivat yhdessä auttaa yritystäsi. Antamiesi tietojen perusteella yhteydenottopyyntö ohjautuu tarpeeseesi sopivimmalle Team Finland -toimijalle. Tämä yhteydenottokanava on tarkoitettu vain suomalaisille yrityksille. Antamasi tiedot ovat luottamuksellisia.

Jätä yhteydenottopyyntö

Team Finland Market Opportunities

Myyntiliidit kertovat ulkomaisten yritysten tarpeesta löytää toimittaja tietylle tuotteelle tai palvelulle. Autamme suomalaisyrityksiä avaamaan keskustelun yhteistyön aloittamiseksi.

Liiketoimintamahdollisuudet kertovat laajemmista, markkinoiden muutosten avaamista bisnesmahdollisuuksista eri markkinoilla.

Muutosnäkymät tarjoavat tietoa bisnesympäristön mahdollisista muutoksista eri maissa 2-5 vuoden aikajänteellä.

Maakatsaukset perehtyvät yksittäisten maiden markkina- ja poliittiseen tilanteeseen.

Hae tietoa markkinoiden mahdollisuuksista

Maaluokituskartta

Viennin kohdemaan taloudellisen ja poliittisen tilanteen tunteminen on tärkeää vientikaupan onnistumiselle ja vaikuttaa rahoitukseen. Kartasta löydät jokaisen maailman maan tilanteen sekä Finnveran yhteyshenkilön yhteystiedot, jonka kanssa voit keskustella tarkemmin viennin kohdemaasta ja rahoituksesta.

Tutustu palveluun

Ulkomaankauppa & Maatieto

KauppakamariTiedon Ulkomaankauppa & Maatieto -palvelu sisältää keskeiset vientiin ja tuontiin liittyvät asiat. Maksullinen palvelukonaisuus koostuu kolmesta teoksesta:

  • Viennin maatieto
  • Kuljetus, huolinta ja tullaus
  • Ulkomaankaupan asiakirjat ja maksutavat

Viennin maatieto sisältää tiedot lähes 200 maan vaadittavista vientiasiakirjoista, vientirajoituksista ja pakotteista, EU:n solmimista vapaakauppasopimuksista ja niihin liittyvistä alkuperäselvityksistä, tuotekohtaisista todistusvaatimuksista sekä pakkaus- ja merkintämääräyksistä.

Maasivuilta vientiyritys löytää nopeasti yhdestä paikkaa määrämaan tiedot ja käytännön vientityö helpottuu. Mukana on myös paljon lisätietolinkkejä ja hyödyllisiä yhteystietoja. Teosta päivitetään koko ajan ja tilaajille tarjotaan tarvittaessa myös henkilökohtaista neuvontaa.

Palvelukokonaisuuden kaksi muuta teosta tarjoavat mm. käytännön neuvoja kansainvälisiin kuljetuksiin, tietoa toimituslausekkeista, maahantuonnista, maksutavoista ja yleisistä sopimusehdoista. Mukana on myös englanninkielisiä sopimusmallipohjia.

Tutustu palveluun

Vientiasiakirjat.fi 

Vientiasiakirjat.fi on valtakunnallinen kauppakamarien tarjoama maksullinen palvelu, jonka kautta voi hakea Euroopan unionin yleisiä alkuperätodistuksia (non-preferential Certificate of Origin) ja vahvistuksia ulkomaankaupan asiakirjoille kuten myyntilaskuille. Hakemukset käsitellään alueellisissa kauppakamareissa akkreditoitujen käsittelijöiden toimesta voimassa olevan palveluhinnaston mukaisesti.

Tutustu palveluun