Siirry sisältöön

COVID-19 ja Team Finland -verkoston palvelut

Team Finland -verkoston organisaatiot joustavat yritysten muuttuvissa liiketoimintaolosuhteissa.

Verkoston lisäksi monet muut valtionhallinnon toimijat ovat koostaneet tietopaketteja yrityksille koronavirustilanteesta, sen vaikutuksista ja toimenpiteistä, joita eri organisaatiot toteuttavat kriisin hillitsemiseksi.

Katso eri toimijoiden tarjoamat palvelut, joissa huomioidaan muuttuva tilanne maailmanlaajuisesti.

Business Finland

Business Finland suhtautuu käynnissä olevien projektien projektiajan ja laina-ajan muutoksiin hyvin myönteisesti ja hakee joustavuutta kaikessa toiminnassa. Tilapäinen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiolaina on tarkoitettu Suomessa toimiville vähintään kuusi henkilöä työllistäville pk- ja midcap-yrityksille sekä merkittävää liiketoimintaa tekeville säätiöille ja yhdistyksille.

ELY-keskukset ja TE-toimistot

ELY-keskukset priorisoivat toimintaansa koronavirustilanteessa; esimerkiksi elinkeinoelämän toiminnan turvaamiseen, maanteiden liikennöitävyydestä huolehtimiseen ja vesihuollon toiminnan turvaamiseen.

Finnvera

Finnvera suhtautuu joustavasti kaikkiin koronaviruksen aiheuttamiin rahoituksen järjestelytarpeisiin. Koronaviruksen aiheuttamassa poikkeuksellisessa tilanteessa Finnvera turvaa pk-yritysten lisääntyneitä käyttöpääomatarpeita ensisijaisesti alkutakauksella, pk-takauksella ja Finnvera-takauksella.

Suosittelemme asiakkaitamme toimimaan seuraavasti:
1. Ota yhteys omaan pankkiisi mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
2. Finnvera ja pankit joustavat maksujärjestelyissä, ja niistä kannattaa sopia oman pankin kanssa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
3. Finnvera mahdollistaa pankin myöntämän käyttöpääoman takauksella.

Lue lisää

EK

Elinkeinoelämän keskusliitto koostaa sivuilleen edunvalvontaviestit, uutiset, blogit ja muut koronakriisin aikana julkaistavat ulostulot. Lue lisää.

Ruokavirasto

Tietoa ja neuvontaa mm. elintarvikkeista, eläimistä, elintarvikeyrityksille sekä COVID-19 vaikutuksesta erilaisiin tukiin. Lue lisää.

Tesi

Tesi on varautunut jatkorahoittamaan kohderahastojaan ja -yhtiöitään koronaviruksen mahdollisesti aiheuttamissa ylimääräisissä rahoitustarpeissa. Lue lisää.

PRH

Patentti- ja rekisterihallitus pyrkii käsittelemään kaupparekisteri- ja yhdistysrekisteri-ilmoitukset normaalissa ajassa. PRH on uutisoinut myös koronavirustilanteen vaikutukset kauppa- ja yhdistysrekistereihin. Lue lisää.

Suomen Yrittäjät

Suomen Yrittäjien kokoavat jatkuvasti päivittyvää korona-ohjeistusta yrittäjille. Lue lisää.

Ulkoministeriö

Ulkoministeriö seuraa koronaviruksen vaikutuksia ulkomaankauppaan. Yhdessä Suomen edustustojen kanssa ulkoministeriö tarjoaa yrityksille EU:n sisämarkkinoiden ulkopuolisten kohdemaiden osalta neuvontapalveluja koronaviruksesta johtuvissa markkinoille pääsyä ja kaupan esteitä koskevissa kysymyksissä. Lue lisää

Yritys-Suomi

Talousapu neuvontapalvelu: Yritys-Suomi Talousapu neuvontapalvelu auttaa ja neuvoo talous- ja maksuvaikeuksissa olevia yrittäjiä. Lue lisää.